بازار طلا و سکه در معاملات روز دوشنبه، شاهد کاهش شدید قیمتها بود؛ به طوری که قیمت سکه میلیونی ریخت و طلا هم بیش از ۶۰ هزار تومان افت قیمت داشت.
به گزارش پایگاه خبری ایران اقتصاد به نقل از خبرگزاری خبر آنلاین ،بازار طلا در روز دوشنبه، ۱۴ آبان ماه شاهد برگشت قیمتها بود؛ این در حالی است که بازار جهانی نوسان رو به بالای قیمتها را تجربه میکند.
فعالان بازار طلا و معاملهگران فنی معتقدند که در حال حاضر بازار طلا به شدت تحتتاثیر نوسانات اونس طلا، قیمت دلار و در عین حال، انتخابات آمریکا است؛ به طوری که به باور آنها، نتیجه انتخابات میتواند مسیر بازارها را تغییر دهد.
برخی کارشناسان عنوان میکنند که در صورتی که هریس در انتخابات پیروز شود، قیمت دلار نزولی میشود و به تبع آن، قیمت طلا و سکه نیز در بازار ایران ریزش پیدا میکند. اما در صورتی پیروزی ترامپ، شرایط متفاوت خواهد بود.
طلا ۶۰ هزار تومان عقب رفت
گزارشها از بازار طلا نشان میدهد که در روز دوشنبه هر گرم طلای ۱۸عیار همراه با سقوط دلار به کانال ۶۸ هزار تومان، با کاهش حدود ۶۰ هزار تومانی، به قیمت ۴ میلیون و ۶۱۸ هزار تومان رسید. هر مثقال طلا نیز کاهش ۲۷۶ هزار تومان را تجربه کرد و ۱۹ میلیون و ۹۹۹ هزار تومان قیمت پیدا کرد. این در حالی است که اونس طلا در بازار جهانی ۲ هزار و ۷۳۶ دلار قیمت داشت.
ریزش میلیونی قیمت سکه
در این میان، بررسی روند قیمتی بازار سکه حاکی از آن است که حباب سکه امامی نزدیک به یک میلیون تومان تخلیه شد. در حال حاضر هر قطعه سکه امامی ۷ میلیون و ۸۵۱ هزار تومان حباب دارد.
بنا به این گزارش، در روز دوشنبه قیمت هر قطعه سکه امامی یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان ریخت و به ۵۲ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان رسید. قیمت سکه بهار آزادی نیز ۹۶۵ هزار تومان ریزش داشت و ۴۹ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان شد. نیمسکه هم با کاهش ۷۰۰ هزار تومانی، ۲۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد. قیمت ربعسکه هم با کاهش یک میلیون تومانی، ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شد.
برخی فعالان اقتصادی معتقدند که بانک مرکزی با عرضه سکه توانست حباب را کاهش دهد. حمیدرضا ذویالانواری، نایب رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در این باره گفته است؛ حباب در اقتصاد اغلب به دلیل نگرانی مردم برای حفظ ارزش پول ایجاد میشوند که اخیرا بانک مرکزی در اقدامی جدید، چندین تن طلا را بهصورت سکه عرضه و به کاهش حباب سکه کمک کرد. از سوی دیگر، ایجاد ثبات در اقتصاد و کاهش التهابات بازار ارز در دو سال اخیر، تأثیر سیاستهای بانک مرکزی در کاهش رشد نقدینگی و ثبات نرخ ارز است که به طور قطع این روند در بلندمدت اثرات مثبت بیشتری در اقتصاد و زندگی مردم خواهد گذاشت.
اتنهای پیام/